Per L'Horta · Defensem el territori

patatera.jpg

Nou “accident” a l’edifici de l’antic auditori Arena (Antiga “Patatera”)

Comunicat de l'Associació de Veïns de Benimaclet:

 

Poc abans de les 20 h. de divendres 16 de novembre, es produí un incendi a l'edifici conegut pel veïnat de Benimaclet com "La Patatera" (ja que va ser fins a mitjans dels setanta un magatzem agrícola).

Cal recordar que fa més d'un any, motivat per unes fortes pluges, una part de la seua teulada es va esfondrar (veure foto adjunta). La A.vv de Benimaclet, així com també ens consta, el Grup Municipal d'EUPV i el seu representant a la junta Municipal d'Exposició, van presentar denúncia al respecte, reclamant la reparació de la teulada, i reivindicant un ús social i cultural de l'edifici.

Eixe edifici està protegit pel PGOU i està grafiat com Terciari. És a dir, no pot ser enderrocat ni edificar-hi.

No volem pensar per tant, que els continus "accidents" i la deixadesa del propietari i l'Ajuntament, siga una estratègia perquè a poc a poc es declare en estat ruïnós i es requalifique el solar.

Este guió ja l'hem vist altres vegades per diferents zones de la geografia de l'Estat espanyol, i no ens agradaria que açò passara.

Per tant, tornem a exigir a l'Ajuntament, que inste al propietari de l'edifici a tenir-lo en condicions i a vetllar perquè no acabe en estat ruïnós.

Així mateix sol·licitem que se li dóne un ús tal com el veïnat ho venim reivindicant des de fa més de 20 anys.

Paco Guardeño — Portaveu A.VV de Benimaclet