Per L'Horta · Defensem el territori

Ciclistes i vianants demanen que es “reciclen” els carrils laterals de la Ronda Nord per les bicicletes

Europa Press

 

Un grup de ciclistes i vianants han protagonitzat este diumenge una 'bicifestació' sota el lema 'Recicla el carril' per reclamar a l'Ajuntament que es permetisca als usuaris de les bicicletes la utilització dels carrils laterals segregats que discorren en diversos punts de la Ronda Nord.

La marxa, convocada per la plataforma València en Bici i l'Associació de Veïns de Benimaclet, ha partit des de la plaça d'eixe barri i ha realitzat un recorregut de 5,82 quilòmetres, fins a la torre del mirador, a l'avinguda de Catalunya.

Segons ha explicat a Europa Press un dels membres de la plataforma presents a la concentració, Carlos Orero, l'objectiu de la manifestació reivindicativa és aconseguir "evitar el conflicte que es genera en eixa zona, que fa que els ciclistes es vegen desplaçats per la pressió dels cotxes", obrint l'ús d'eixos carrils, inicialment pensats per als autobusos de l'EMT, als ciclistes.

Es tracta, ha afegit, de reciclar els carrils laterals segregats "que actualment es troben infrautilitzats en diversos trams de la ronda". Així, els assistents han exigit que els carrils siguen condicionats com vies exclusivament ciclistes mitjançant la instal·lació de diferents elements de senyalització que impedisquen accedir als vehicles motoritzats, perquè triar este mètode de desplaçament no els haja de costar "ni la salut ni la paciència ".

D'eixa manera, segons ha indicat Orero, "s'aconseguiria el reciclatge del carril a un cost zero, per obtenir la seguretat que les bicicletes necessiten per circular per eixe tram".

Així mateix, han demanat a l'Ajuntament que es prenguen mesures "perquè es complisquen estrictament els límits màxims legals de velocitat", així com per a la "pacificació" del trànsit a la Ronda Nord, i "especialment" a les rotondes, de manera que la seguretat dels ciclistes a circular-hi estiga "plenament garantida".

KIT BÀSIC PER A LA MARXA

La plataforma València en Bici s'ha ajudat de les xarxes socials per estendre la convocatòria i ha deixat a la seua pàgina de Facebook algunes recomanacions per als assistents en una llista d'objectes "bàsics" per a la jornada.

Entre els punts del 'kit bàsic per a la marxa' proposats es trobaven un bolígraf, per al referèndum que han repartit abans d'eixir en què preguntava als assistents què necessiten per pedalejar per la ciutat amb tranquil·litat, o una peça verda "per reivindicar el reciclatge dels carrils EMT en carrils-bici".

ESQUERRA UNIDA ES SUMA A LA PROPOSTA

El portaveu del grup municipal d'Esquerra Unida, Amadeu Sanchis, ha participat en la 'bicifestació' i ha assegurat no comprendre "l'obstinació del PP a apostar per la realització de carrils bicis per les voreres" amb la molèstia que suposa per al vianant.

A més, ha qüestionat que l'equip de Govern rebutge esta proposta de "reciclatge" de carrils quan "és una mesura que no té cap cost", ja que no cal construir cap nou carril "sinó només habilitar el ja existent".

El regidor ha advertit que l'absència de carril bici a la Ronda Nord ha provocat nombrosos problemes i accidents, i alhora ha anunciat que el seu grup municipal tornarà a presentar de nou en la pròxima comissió d'Urbanisme la proposta que va ser desestimada fa dues setmanes "ja que ara el PP no podrà justificar el seu rebuig per motius econòmics".