Per L'Horta · Defensem el territori

carril-turia.jpg

Perill al carril bici del Túria

LAURA JULIÁN / Levante

 

L'ampliació d'un camp de futbol situat al llit del Túria, davant les Torres de Serrans, està provocant innombrables queixes. La reforma s'ha menjat una part del carril bici que s'ha quedat inclinat i sense marges suficients per a un trànsit còmode.

La seua estretor i la poca visibilitat en un dels seus girs ja han provocat més d'un accident entre ciclistes. A més, res assenyala que es tracte d'un carril exclusiu per a bicis i ni tan sols té marge per als vianants. El resultat és que també ells ocupen constantment la via complicant encara més la seua circulació i provocant risc d'atropellament.

Enganxat al mur i les tanques, el carril no compta amb un espai adequat, el que impedeix la cruïlla entre els ciclistes. El descontentament és especialment acusat entre els pares i les mares dels prop de tres-cents escolars que juguen a futbol als camps, com a membres d'algunes de les escoles esportives. Una de les dones assenyalava a Levante-EMV que la proximitat del carril bici constitueix un perill.

Aquest no és l'únic tram perillós del carril al Jardí del Túria. El mal estat de l'empedrat, els sots, la inclinació o la inexistència de plataforma en zones transitades estan suscitant un descontentament creixent.