Per L'Horta · Defensem el territori

caufec.png

Sis veïns d’Esplugues podrien ser empresonats per participar en accions contra l’especulació

 

Durant 20 anys a Esplugues de Llobregat s'ha mantingut un actiu moviment d'oposició popular al Pla Caufec, un ambiciós pla urbanístic que pretenia urbanitzar 40 hectàrees al peu del Parc Natural de Collserola, a la comarca del Baix Llobregat, incloent més de 600 pisos, hotels, centres comercials i torres de més de cent metres d'alçada. Han estat múltiples els actes, les activitats, els arguments i les accions que s’han realitzat per tractar d'aturar el projecte a base d'anar aconseguint endarrerir-lo fins que la crisi s'ha encarregat de deixar en via morta. Però eixa resistència no ha estat gratuïta i les diferents accions han deixat un reguitzell de condemnes i sancions jurídiques.

Ara, amés, la repressió a l’oposició al Pla Caufec ha fet un pas endavant: actualment hi ha nou veïns d'Esplugues pendents de dos judicis penals, sis dels quals tenen una amenaça real d’acabar a la presó.

Eixa gent està acusada de desordres públics (sols per manifestar-se i concentrar-se), atemptat a l’autoritat o desobediència greu, tot i ser una lluita exemplar que en tot moment ha estat pacífica.

Des del moviment d'oposició al Pla Caufec es denuncia que els acisats han estat triats a dit d’entre les més de mil persones que van participar a una el 2007 i de les 300 d'una concentració el 2009 davant l’Ajuntament i que tot plegat és un càstig als qui no "van quedar-se muts davant l’especulació urbanística, l’enriquiment fàcil, la prepotència i la destrucció de Collserola".

 

Per açò hi ha en marxa una campanya de solidaritat amb els encausats i s'ha creat una web on s'explica tot el cas, les accions que s'etan fent per evitar que siguen empresonats i un recull del que s'hi pot fer per ajudar-los.