Per L'Horta · Defensem el territori

opcions.jpg

Una campanya de micromecenatge per crear d’un Banc de Recursos del consum conscient i transformador

El Centre de Recerca i Informació en Consum (CRIC), a través de la revista Opcions, porta més d'11 anys investigant i fent xarxa per posar a disposició de tothom recursos pràctics per tal d’anar afavorint canvis en la manera en què consumim i satisfem necessitats, per avançar cap a maneres de viure més sostenibles i justes.

Ara vol anar més enllà i crear un banc de recursos digital per posar a disposició de tothom la seva experiència i coneixements sobre les alternatives existents en aquest camp, donant visibilitat a les iniciatives existents, ceant xarxar, donant respostes i facilitant canvis tant personals com col·lectius en el model de consum. I la millor forma de fer-ho és, creuen, posar a disposició de la gent informació i recursos pràctics.

El Banc de Recursos pretén recollir més de 2.000 iniciatives transformadores mapejades a nivell estatal; guies pràctiques de consum conscient per a diferents àmbits de la vida quotidiana; materials i recursos de sensibilització; espais de reflexió col·lectiva sobre el canvi social… Tot això es podrà trobar en el nou espai participatiu i de consulta en línia de la web d’Opcions.

Per fer-lo possible han engegat una campanya de micromecenatge per tal d'aconseguir els fons necessaris per implementar el projecte, però també per donar-lo a conèixer i fer-ne partícip tota la gent que hi pugui estar interessada.