Per L'Horta · Defensem el territori

dues-flors.jpg

L’ecofilm de l’Assemblea d’Aturats de Paterna busca mecenes

"Dues flors per a un cavallet" és un llargmetratge que documenta la voluntat d'unes persones que, en el context de l'actual crisi, decideixen buscar una alternativa de vida, real i imaginativa, per a ells i per al seu entorn: la bioconstrucció.

 

El tema de la bioconstrucció sorgeix de l’Assemblea d’Aturats de Paterna, que havia estat treballant en tallers de bioagricultura i d’hort ecològic, de manera que recuperaven terres abandonades per a fer-les produir en règim de cooperativa i potenciar, així, l’autoocupació. És a dir, un procés ampli i coherent en el qual l'Assemblea ens proposa formes de vida contra la crisi.

En aquest context, el març de 2011 s'inicia el treball de bioconstrucció en canya al delta del riu Palància, a Sagunt (València), en un intent de buscar alternatives a la construcció clàssica i, per això, es proposen dues estructures en forma de flor al costat del litoral mediterrani.

 

A partir d'aquesta experiència el treballador social i cineasta Ennric Valero prepara una pel·lícula a mig camí entre el documental i la ficció i que ara mateix ha obert un procés de recollida de fons mitjançant el micromecenatge via el portal Verkami.

 

La pel·lícula, que compta a més amb la participació de gent de Ca Revolta, es pretén muntar amb un cos important de música en català (fins el moment han confirmat la seua col·laboració: Al Tall, Àlvar Carpi, Antònia Font, Carles Dénia, Domingo Chinchilla, Dusminguet, Lilit i Dionís, Mar Aranda, Miquel Gil, Obrint Pas, Pep Gimeno “Botifarra” i Rafa Xambó). A més a més, donat el seu caràcter social i el seu alt valor ecològic, des del nostre col·lectiu donem suport a aquesta proposta i per això volem demanar la vostra col·laboració perquè, en la mesura d'allò possible, sigueu mecenes del projecte. També vos demanem que, durant els 40 dies que dura el Verkami, ens ajudeu a difondre'l a les xarxes des dels vostres comptes i plataformes!