Per L'Horta · Defensem el territori

benimabici.jpg

Benimaclet puja a la bicicleta per a ser zona 30

L'associació de veïns es reunirà el mes que ve amb el regidor de Circulació per reclamar "que pacifique el trànsit del barri"

 

Els veïns de Benimaclet, barri amb un fort teixit veïnal i amb una consciència pròpia, volen que la zona tinga encara més trets característics que la diferencien de la resta de la ciutat. Els carrers de Benimaclet, molts d'ells peatonals, van omplir-se ahir de centenars de ciclistes que van recórrer el barri per presentar una proposta que portaran el mes que ve al concejal de Circulació, Alberto Mendoza: que Benimaclet siga zona 30 i es "pacifique el trànsit ", en paraules del president de l'entitat veïnal, Antonio Pérez.

Per açò, han preparat un estudi a què ha tingut accés eixe diari en què demanen que la velocitat màxima al barri siga de 30 quilòmetres per hora, reduïda a 10 o 20 en carrers amb col·legis o escoles bressol. Pérez ha destacat que si el consistori decideix pacificar el trànsit del barri, "no costarà res", més enllà de les senyals verticals i les pintades a terra. Una de les alternatives presentades en l'informe que faran arribar a la Concejalia de Circulació és un nou paviment aplicat a altres ciutats europees, però la pròpia entitat veïnal ho descarta en indicar que seria massa sorollós.

Copiat d'altres ciutats

La proposta de l'associació de veïns està copiada d'altres grans ciutats "com Estocolm, Amsterdam, París i Torí", segons Pérez. "És un projecte molt ben dissenyat, molt acadèmic", destaca el dirigent veïnal.

Després de la proposta hi ha la problemàtica d'una ciutat en la qual més del 40% dels seus veïns diu gastar la bicicleta per desplaçar-se per la ciutat però que, en paraules de l'oposició, s'ha trobat amb la inacció de l'ajuntament, que s'ha vist "sobrepassat" per l'èxit de Valenbisi, que compta ja amb prop de 200.000 usuaris. "Al PP li va agafar de sorpresa l'èxit del servei i no ha pogut reaccionar", va explicar ahir el regidor del PSPV Vicent Sarrià, ha assenyalat que el projecte presentat per l'associació de veïns "és molt factible i en la línia del que defensem ".

Per la seva banda, el concejal d'EUPV, Amadeu Sanchis, va participar en la marxa ciclista pels carrers de Benimaclet i va aprofitar per recordar que l'equip de govern del PP "va rebutjar un pla de mobilitat presentat per tots els grups de l'oposició". "El PP té molt a dir en la pacificació del trànsit per tota la ciutat", ha indicat Sanchis.