Per L'Horta · Defensem el territori

amanida d'estiu.jpg

Recepta: Amanida d’estiu amb alvocat

SEBASTIÀ CABANES

Hola i benvinguts a un nou blog de cuina del que espere jo puga aprendre moltes coses i totes aquelles que el llegiu us pugueu divertir amb les meues receptes.  
He pensat que una bona manera de començar aquesta secció seria proposant una senzilla amanida d’estiu. A les portes de Sant Joan, i amb la calor que està fent aquests dies a València a mi m’apeteix fer un entrant que sempre em recordarà quan era un xicuelet i als estius de Vinaròs, la meua ciutat, anava a dinar a casa d’uns veïns andalusos que preparaven uns plats esplèndids.

Ingredients per a 4 persones:

4 creïlles

4 carlotes

1 pimentó roig

1 pimentó verd

1 ceba tendra

1 alvocat

4 tomaquetes de cirera

Sal

Oli

Vinagre o crema balsàmica

Per començar agafeu un perol i l’ompliu ben bé d’aigua per a bullir la carlota i les creïlles. Poseu l’aigua a foc fort i afegiu un grapadet de sal. Mentre, peleu  les carlotes i talleu-les a quadrets. Feu el mateix amb les creïlles. Quan l’aigua arrenca a bullir hi poseu la carlota i uns 8 minuts després afegiu les creïlles. Aneu controlant que no se vos desfasa la verdura (aneu punxant per saber si estan cuites) alhora que podeu tallar els pimentons i la ceba també a quadrets.

Una vegada teniu les verdures bullides, al punt,  les traieu i amb ajuda d’un colador les passeu per aigua freda per a rebaixar la temperatura. Després les passeu a un bol i les fiqueu una horeta al refrigerador. Quan tota la verdura estiga fresqueta, barregeu-la i serviu-la acompanyada o coronada amb unes làmines d’alvocat i unes tomaquetes de cirera. Per fer una bona presentació, podeu emmotllar les verdures i ruixar-ho tot amb una crema balsàmica o una vinagreta del vostre gust.

Per cert, la dita de hui és “el bon aliment fa tornar jove a la gent”