Per L'Horta · Defensem el territori

Som-Energia-Per-lHorta.jpg

Som Energia: una alternativa al model energètic actual

CARMEN CASTELLS

 

En aquesta primera entrada volíem presentar la nostra cooperativa de producció i consum d’energia verda: Som Energia.

Som Energia naix com a alternativa front al model energètic actual, en el qual les grans empreses dominen la producció, la distribució i la comercialització d’energia sota un model obsolet basat en la producció d’energia a partir de fonts altament contaminants i finites com són el petroli, el gas natural o l’energia nuclear. Actualment ja som prop de 8.500 socis, dels quals a Valencià en som més de 400.

A la cooperativa comercialitzem exclusivament energia provinent de fonts d’energia renovable, com l’energia solar, l’energia eòlica o la mini hidràulica. Així, Som Energia es proveeix d’energia 100% renovable, que ve garantida amb els Certificats de Garantia d’Origen que regula la Comissió Nacional d’Energia. D’aquesta manera tots els socis poden contractar energia verda, fent un consum responsable que repercuteix en un augment de la demanda d’aquest tipus d’energia, impulsant així un nou model energètic més sostenible.

A més, també som productors d’energia renovable, amb l’objectiu de produir la mateixa energia que la que consumim. Ja comptem amb 8 plantes fotovoltaiques sobre teulades en marxa, una de les quals està a l’Horta, concretament a Picanya, i de la qual en parlarem més endavant. També està en construcció una planta de Biogàs i participem amb un projecte eòlic de propietat compartida que es troba en fase d’estudi. Tots aquests projectes s’han portat a terme gràcies a les inversions realitzades pels socis de la cooperativa.

Qualsevol pot fer-se soci de la cooperativa i contractar energia renovable per a la seua llar. T’animes a fer el salt?