Per L'Horta · Defensem el territori

platans.jpg

Actimel 2 – Plàtan de Canàries 0

José Manuel López Nicolás / Scientia

 

Benvolguts responsables de la campanya de publicitat del plàtan de Canàries,

Són vostès un desastre. Han tornat a deixar-se guanyar la partida per Danone… i miren que fa aproximadament un any els vaig dissenyar una espectacular estratègia de màrqueting per desbancar el rei dels aliments funcionals, l'Actimel.

Com vostès recordaran, en la sèrie dedicada a l'Actimel composta per eixe post i eixe altre, els vaig demostrar que l'únic ingredient del probiòtic estrella de Danone que havia demostrat davant l'EFSA seua efectivitat per ajudar el sistema immune (les famoses defenses de l'Actimel) era la vitamina B6… i no l'arxifamós Lactobacillus Casei. Per açò els vaig aconsellar que canviaren la seua estratègia de màrqueting i gastaren el següent eslògan "Un plàtan té tres voltes més de vitamina B6 que l'Actimel i en val tres menys" … però vostès no m'han fet cas i de nou Danone se'ls ha avançat .

Per favor, observen atentament eixe vídeo. Tradicionalment s'ha associat Actimel al sistema immunitari. No obstant açò, en el nou espot publicitari de Danone a la famosa ajuda a les defenses se li ha sumat una nova al·legació saludable… a veure si s'adonen de quina és. Passen i vegen.

Efectivament. Ara Actimel no només "ajuda al normal funcionament del sistema immunitari" sinó que també "ajuda a disminuir el cansament i la fatiga"… i no precisament gràcies al Lactobacillus Casei (que no ha rebut ni un sol informe favorable de l'EFSA i sí negatius ) sinó a la nova estrella de Danone, la Vitamina B6.

Amics del Plàtan de Canàries, tot podem remuntar eixe 2-0 amb el qual Actimel va guanyant el partit. A continuació els deixe les 10 health claims que un aliment pot publicitar segons la reglamentació vigent* pel simple fet de portar en la seua composició 0,21 mg de Vitamina B6, el 15% de la Quantitat Diària Recomanada. Les dues primeres ja les ha fet servir Actimel però els queden a vostès unes altres 8 amb què donar la volta al marcador… es pot!!

     La vitamina B6 contribueix al funcionament normal del sistema immunitari.
     La vitamina B6 ajuda a disminuir el cansament i la fatiga.
     La vitamina B6 contribueix a la síntesi normal de la cisteïna.
     La vitamina B6 contribueix al metabolisme energètic normal.
     La vitamina B6 contribueix al funcionament normal del sistema nerviós.
     La vitamina B6 contribueix al metabolisme normal de l'homocisteïna.
     La vitamina B6 contribueix al metabolisme normal de les proteïnes i del glicogen.
     La vitamina B6 contribueix a la funció psicològica normal.
     La vitamina B6 contribueix a la formació normal de glòbuls vermells.
     La vitamina B6 ajuda a regular l'activitat hormonal.

Com veuran no és tan difícil. Només han de donar-se pressa perquè m'olorei que Danone va a continuar la seua estratègia i cada pocs mesos anirà sumant una nova health claim a l'Actimel … açò sí, tinc molta curiositat per conèixer amb quin actor i de quina manera Danone relacionarà l'Actimel amb la "funció psicològica normal".

Concloc, però abans, i amb tot el dolor del meu cor, he llançar una advertència als responsables del plàtan de Canàries. Els done 15 dies perquè llancen la seua OPA hostil a l'Actimel. En cas contrari traslladaré la meua oferta al peix protagonista del segon post més llegit en la història d'eixe blog, "Els meus alumnes i els seus estranys mètodes d'estudi: l'escàndol 'De Memory'": la sardina. Estic segur que els seus col·legues de "Sardines del cantàbric" m'escoltaran… i si ho dubten llegisquen el següent eslògan que els estic preparant:

"Sabien vostès que una sardina de 100 grams de porció comestible conté quasi 5 voltes més de vitamina B6 que un pot d'Actimel costant un 20% menys? Imaginen de quina manera una sardina pot reduir el seu cansament després ajudar els seus defenses"

¿Mola eh?

* Reglament (UE) n º 432/2012 pel qual s'estableix una llista de declaracions autoritzades de propietats saludables dels aliments.