Per L'Horta · Defensem el territori

bauhaus_perlhorta_agro.JPG

Un equip internacional d’arquitectes s’entrevista amb Per l’Horta per conèixer l’estat de la situació urbanística

El prestigiós laboratori d'investigació Bauhaus de Dessau (Alemanya) ha creat un equip multidisciplinar per estudiar l'estat de l'urbanisme a l'Estat espanyol després de l'esclat de la bombolla immobiliària. Emmarcant-lo dins el que defineixen com a “urbanisme neoliberal” se centren els mecanismes de consum de territori, paisatge i ciutat i el que han anomenat "speculative landscapes" (solars buits, creiximents avortats de ciutats, infraestructures inútils, runes modernes, obres paralitzades…).

Eixe equip ha visitat recentment València i Sagunt per després dirigir-se a Madrid i està format per arquitectes, urbanistes i artistes de països com Turquia, Alemanya, Canadà, Bèlgica i Espanya. I més enllà de les restes del naufragi també volen explorar els mecanismes de resposta i resistència social i fins i tot experiències de recuperació d'eixos espais buits o desaprofitats.

A València van entrevistar-se amb Per l'Horta i Acció Ecologista Agró per tal de saber el punt de vista d'ambdós col·lectius sobre tots eixos temes i prendre nota de diferents iniciatives de recuperació de solars, com podrien ser els horts urbans de Benimaclet.

Amb el material obtingut es farà una exposició i una publicació per tal de donar visibilitat al problema que la pressió urbanística exerceix sobre la societat i el paisatge.