Per L'Horta · Defensem el territori

riu.jpg

Campanya de recollida d’al·legacions a l’esborrany del Pla del Xúquer

El passat 7 d'agost el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient va obrir el període de consulta pública de 6 mesos l'esborrany de Pla Hidrològic de Conca de la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer.

Aquesta proposta de Pla no inclou les mesures necessàries per resoldre la sobreexplotació quantitativa i qualitativa de les masses d’aigua de la conca del Xúquer i consolida el repartiment d’aigua per damunt dels recursos existents que ja es va fer al Pla de Conca de 1998. Per aquestes raons aquest esborrany de Pla incompleix la Directiva Marc de l'Aigua, ja que no avança en l'assoliment del bon estat ecològic dels rius, aqüífers i zones humides, ni en promoure l’ús sostenible a llarg termini de l’aigua.

Per posar alguns exemples l'esborrany publicat obri la porta a un nou transvasament des de Cortés de Pallàs o des d'Antella, permet que continue la sobreexplotació de l’aqüífer de la Manxa Oriental que és la causa de la pèrdua de gran part del cabal del Xúquer, els cabals ecològics són exigus i insuficients, i els abastiments de la Ribera estaran lligats a intercanvis i clarament discriminats amb la resta d'abastiments

Per aquest motiu Xúquer Viu ha elaborat unes al·legacions que us adjuntem. Us demanem que les imprimiu en un mateix full i les envieu a:

Xúquer Viu, Apartat de Correus 167, 46250 l'Alcúdia.

En cada full hi ha espai per a 12 signatures. El termini que teniu és fins el 31 de gener, però quan més prompte les envieu millor.