Per L'Horta · Defensem el territori

costella.JPG

Costelles a la mel amb puré de poma

Arriba el fred i amb ell, una nova proposta, senzilla, amb contrastos de dolços i salats, que assaborireu com un plat complet i cridaner.

Ingredients per a 4 persones:
800 grams de costelles de porc
 150 ml de salsa de soja
200 ml de mel
1 kg de pomes golden
100 grams mantega
1 cullerada sopera de sucre

De primeres haurem de preparar les costelles, ja trossejades, marinant-les amb la salsa de soja i la mel, mínim unes 3 hores abans de cuinar-les al forn. Per això, agafarem un bol i barrejarem la carn amb la soja i la mel,  per a que agafen tot el seu sabor.
Prèviament, poc abans de cuinar les costelles, haurem calfat el forn a uns 180 graus. Una vegada estiga el forn preparat i calfat, col·locarem una safata amb les costelles a dins, a meitat altura del forn. La safata la podem cobrir amb paper d’alumini per a una millor cocció de la carn. Les tindrem uns 30-35 minuts, fins a que estiguen dauradetes.

Mentrestant anirem trossejant i pelant les pomes per a fer el puré. Una vegada preparades, les posarem a dins d’un perol amb una mica d’aigua, sense arribar a cobrir-les, la mantega i el sucre i les durem a foc fort uns 20 minuts, fins que estiguen toves. Una vegada cuites, les passarem per la batedora per a fer-les puré.

Una bona manera de presentar les costelles amb el puré es fer servir aquest de base per a la carn, afegint-li un últim toc de mel per damunt del plat que li done més color. Bon profit i recordeu que a novembre.. a cada porc li arriba el seu Sant Martí!