Per L'Horta · Defensem el territori

esperantlaigua.jpg

Esperant l’aigua

Disculpeu-me per avançat, però tendisc a oblidar el vídeo. Siga perquè no acostume a treballar amb ell, siga perquè útimament no tinc temps per dedicar-li, se m'oblida aquest format que aporta tant al món de la imatge. Per sort, no tothom és com jo i per això, un any més Mostra Viva junt amb la collaboració de la Fundació Assut i el Cerai ha programat al saló d’actes de les Escoles d’Artesans una nova edició d’Hortografies, un cicle de cinema al voltant de l’Horta.

Podeu consultar la programació a aquest enllaç, però des d'ací ja avance que a la darrera sessió (25 de setembre) podrem gaudir dels nous fragments del projecte cinematogràfic de Miquel Àngel Baixauli i la Fundació Assut, Esperant l’aigua (2014).

"Esperant l'aigua" és, segons paraules dels creadors "un treball de caràcter antropològic que s'interna en les complexitats dels paisatges culturals de l'aigua a l'Horta de València. L’Horta és un espai periurbà d’origen mil·lenari que avui constitueix un dels últims espais agraris d'aquest tipus en el continent europeu". Al documental podem vore el territori que rega la Reial Séquia de Montcada, la séquia més gran de l’Horta, a través d'una sèrie de curtmetratges de perfil etnològic, que, "com trossos de vida i realitat, mostren el que passa en el dia a dia de les comunitats humanes que des de fa segles gestionen els regadius tradicionals d'aquesta zona del planeta".

Per als que no hagen vist la primera part, ací la teniu, no te perdua:

 

 

“Esperant l’aigua” (‘Waiting for the water’) from Fundació Assut on Vimeo.