Per L'Horta · Defensem el territori

solaes.jpg

Vila-real diu adéu a urbanitzar 2,2 milions de metres després de més d’una dècada d’inactivitat

L'ajuntament va tancar ahir els PAI de Solaes i la Ciutat del Taulell, impulsats pel PP i en què no s'ha actuat

SHEILA GIL /Levante

Després de 13 anys d'inactivitat, Vila -real va donar ahir l'adéu definitiu a dos dels plantejaments urbanístics que va acceptar el PP a instàncies d'agents urbanitzadors: els programes d'actuació integrada (PAI) de Solaes i la Ciutat del Taulell que sumaven en total més de 2,2 milions de metres quadrats. L'equip de govern va aprovar, amb l'abstenció del PP, la finalització dels dos programes d'actuació després de la resolució autonòmica de caducitat del procediment.

L'alcalde, José Benlloch, ha apuntat que es tracta d'un pas "important" ja que, d'haver seguit endavant amb eixos programes urbanístics, els propietaris del PAI Solaes, que va projectar-se sobre una superfície de 404.386 metres quadrats a la zona nord de la ciutat i que preveia la construcció de prop de 2.800 habitatges, haurien de pagar els impostos d'aquests terrenys com a urbans, una xifra més elevada que la que abonen actualment, fins i tot sense previsió que es construisca.

La Ciutat del Taulell, una àrea industrial dissenyada a la zona oest de la ciutat en què s'esperava oferir parcel·les d'entre 1.000 i 180.000 metres quadrats, preveia una inversió que va xifrar-se en 66 milions d'euros sobre un terreny d'1,8 milions de metres quadrats.

Els llavors responsables municipals van assegurar que el desenvolupament d'eixe PAI hagués activat l'execució de la ronda Sud-oest, corresponent a la Generalitat, encara pendent i que ha motivat que el consistori haja plantejat portar al govern autonòmic als tribunals. Des de l'equip de govern assenyalaren que eixes gestions urbanístiques eren una mostra del «joc del Monopoly» que el govern popular va fer a Vila-real i fins i tot el regidor d'Iniciativa, Alberto Ibáñez, ha assenyalat que era un exemple de «pelotazo», terme que molestà a l'oposició.