Per L'Horta · Defensem el territori

porros.JPG

Recepta ALLS PORROS GRATINATS

Hola de nou,  ací vos presente una recepta ben senzilla que té uns resultats immillorables si convideu algú a dinar o sopar. El sabor que tenen els alls porros els fan indispensables en l’acompanyament de molts plats de la nostra cuina i fins i tot, com és el cas d’aquesta recepta, es converteixen en els principals protagonistes.

Ingredients:

4 alls porros (grandets)
4 carlotes
2 carabassetes
1 pimentó roig
Nata per cuinar (250 ml)
Formatge ratllat
Oli d’oliva
Sal
Pebre

Recepta:

Per començar haurem de posar a calfar una olla amb molta aigua i sal per bullir els alls porros. Una vegada estiga l’olla al foc, li tallarem la cua verda als alls porros, el cap i li llevarem la primera capa de pell (fent-li un tall longitudinal al porro). Després els tallarem en dos trossos i els introduirem a dins de l’aigua. Mentre es couen els porros, prepararem una salsa de verdures, tallant les carlotes, les carabassetes i el pimentó roig a daus menudets. Les sofregirem a foc baix (recordeu que les carlotes s’han de sofregir més estona per a que no queden dures). Una vegada cuites i salpebrades, li afegirem a estes verdures un poc de nata de cuina, i ho courem tot a la paella uns 5 minuts (ho reservem).

Una vegada cuits els alls porros (han d’estar molt tovets), els colarem i assecarem per a més tard col·locar-los a dins d’una font per a forn (com si foren canelons). Els recobrirem amb la salsa i el formatge ratllat i ho posarem a gratinar uns minuts al forn, fins que estiga doradet. Bon profit!!!