Per L'Horta · Defensem el territori

somenergia.JPG

Escola de setembre de Som Energia

SOM ENERGIA

Ja queden pocs dies per un dels esdeveniments més esperats pels socis i sòcies de la cooperativa Som Energia, l'Escola de Setembre, que per primera vegada tindrà lloc en terres valencianes.

Enguany, l'Hotel Olympia a Alboraia, serà l'espai que allotjarà l'esdeveniment els pròxims dies 19, 20 i 21 de setembre.

El tret de sortida serà el mateix divendres 19, a les 22h amb la ponència "Power to Gas, l’experiència a Alemanya" a càrrec de Henrik Düker, representant de Greenpeace Energy Alemanya.

Alguns dels temes que es treballaran al llarg de dissabte i que responen a noves oportunitats per a la cooperativa, estratègies i tecnologies de futur són l’experiència amb l'Administració Pública i el cas de Sant Celoni, l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables a la ciutat de Rubí o reflexions a l'entorn del creixement territorial, entre d'altres.

Dissabte també acollirà els tallers proposats pels socis i sòcies de la cooperativa; es reflexionarà, entre d'altres, sobre la intervenció dels Grups Locals en projectes de producció o models d'inversió en projectes tèrmics. Aquests són espais molt valuosos ja que permeten consolidar el treball en xarxa de la cooperativa, estesa arreu de l'estat i revisar i reformular les metodologies de participació i treball.

Finalment, el diumenge es dedicarà la jornada a debatre i reflexionar a l'entorn dels criteris de sostenibilitat dels projectes de la cooperativa.

Durant l'Escola de Setembre hi haurà també les aportacions d'altres organitzacions estatals i europees com Enercoop França, Greenpeace Energy a Alemanya, WWF, Ecologistes en Acció o Px1NME.

L'any passat varen assistir-hi més de dues-centes persones i per aquesta edició, s'espera una participació semblant. Per animar a les famílies, aquest any s'han preparat tallers infantils a l'entorn del reciclatge i les energies renovables. I des de la cooperativa s'ofereixen 25 beques per aquells socis i sòcies que en vulguin fer ús.

 

Més informació i inscripcions