Per L'Horta · Defensem el territori

horts-urbans.jpg

L’Agricultura Urbana i Periurbana, tema central de la 2a edició del Simposi mediterrani d’Agricultura Ecològica

SEAE

Els dies 2 i 3 d'octubre se celebra a València el II Simposi mediterrani d'Agricultura Ecològica, organitzat per la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica (SEAE). Els horts urbans, més enllà de produir aliments, es presenten com una opció multifuncional en aspectes socials i educatius.
 
Els horts urbans són els protagonistes de la segona edició del Simposi Mediterrani d'Agricultura Ecològica, que se celebrarà els dies 2 i 3 d'octubre a Fira València, en el marc del Vegetal World. L'esdeveniment es dedica a l'Agricultura Urbana i Periurbana Agroecològica, que permet models urbanístics compatibles amb la producció local ecològica d'aliments i redueix la dependència alimentària dels nuclis urbans.

En els països de la conca mediterrània han sorgit diferents iniciatives per impulsar una Agricultura Urbana i Periurbana Agroecològica, basada principalment en les tècniques emprades en el disseny i gestió dels horts àrabs l'existència i tradició ve de temps ancestrals. És molt probable que l'actual crisi mundial que vivim influïsca també en l'augment d'aquests espais productius.

Els horts urbans, a més de produir aliments, es presenten com una opció multifuncional en aspectes socials i educatius, que bé mereix la nostra atenció.

Els principals objectius d'aquest II Simposi, organitzat per la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica (SEAE) són: conèixer el potencial dels horts agroecològics urbans i periurbans en climes semiàrids; promoure la formació, i transferència de tecnologies agroecològiques en aquest camp; i plantejar accions per desenvolupar la innovació agroecològica en aquest camp.

Gràcies a un acord d'última hora amb alguns patrocinadors, totes les quotes d'inscripció es redueixen a 10 euros. La inscripció inclou la "Visita a horts agroecològics valencians" (T3), que es realitzarà en transport públic. Els dos tallers paral·lels de la vesprada sobre extracció de llavors ecològiques i horts verticals d'aromàtiques, tindran un cost de 10 € addicionals.

L'any passat, es va celebrar el I Simposi d'AE Mediterrània, dedicat a estimular l'intercanvi i la cooperació cientificotècnica al voltant de la citricultura ecològica, al qual van assistir representants de set països mediterranis, com a continuació de la I Conferència Internacional de IFOAM celebrada a Gandia (València) el 2005.

Més info: SEAE seae@agroecologia.net. mòbil 627343399