Per L'Horta · Defensem el territori

partida Desemparats

Es presenten més de 400 al·legacions al PGOU de Tavernes

Per l'Horta va presentar amb la col·laboració d'altres associacions de Tavernes com Àgora al·legacions al PGOU en exposició. [teniu el document complet al final de l'article com a fitxer adjunt]

 

Ahir, últim dia per presentar al·legacions al Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Tavernes Blanques, es comptabilitzaven més de 400 al·legacions a aquest PGOU segons les presentades per l'associació ACERT I AGORA.

La forta contestació social és inevitable ateses les conseqüències que el Pla tindria per al futur del poble i de l'horta més propera a la ciutat de València per les raons següents:

  1. Per no existir cap raó que justifique la urgència de l'aprovació d'aquest PGOU, ja que existeixen en el municipi diverses Unitats d'Execucions pendents d'edificar dins del municipi, així com, un gran nombre d'habitatge nou sense ocupar (PAI La Casera) i un edifici sense acabar (C/Castelló).

  2. Per no haver sigut la ciutadania degudament informada, no ha comptat amb la publicitat adequada i ni s'ha donat l'oportunitat per a la participación dels veïns.

  3. Per no garantir la sostenibilitat econòmica, basant-se en dades del mercat immobiliari d'abans de l'explosió de la “bombolla immobiliària”.

  4. Per les previsions de creixement de la població basant-se en dades des de fa 10 anys, no tenint en compte la tendència oposada des que va començar la crisi.

  5. Per que les rondes de circumval·lació previstes, no solucionaran el problema del tràfic, al contrari, atrauran més vehicles, i es generarà més contaminació acústica i ambiental. Aquestes rondes aïllaran la població de la resta de l'horta, arrasant el paisatge singular que tant “es preten protegir”.

  6. Per no respectar els principis rectors del Pla d'Acció Territorial de Protecció de l'Horta, comprometent greument el futur de l'Horta.

 

En concret el Pla preten eliminar el 100% de terrenys agrícoles del municipi amb el que desapareixen per sempre les partides de Desemparats i La Canal. De fet preveu que sols quede un 3% de terme sense urbanitzar, que correspon bàsicament a les vores del barranc de Carraixet que són per llei domini públic no urbanitzable a tota Espanya.

A més, el PGOU copromet quasi 100.000m2 d'un terme municipal veí (el de València) cosa que contravé la legislació vigent.

Finalment cal fer esment que el PGOU proposat contravé les directives de la Estratègia Territorial Valenciana i les del PATH (pla d'acció territorial de l'Horta). Un dels efectes més greus que tindria és la connurbació amb el terme d'Alboraia i València que provocaria la desconnexió i consegüent degradació de l'horta en el entorn de S. Miquel dels Reis declarat BIC (Bé d'Interés Cultural) per la Generalitat Valenciana i va en la direcció contraria en política d'infraestructura verda de la pròpia Generalitat i les directives europees.