Per L'Horta · Defensem el territori

la-torre.jpg

Horts i PGOU

ENRIQUE FERNÁNDEZ INIESTA / Levante

El polític és un camaleó que adapta el seu discurs a qualsevol situació, donant-li la volta a les coses. Hui diu la senyora Barberá que paralitza o ajusta el nou PGOU per recuperar horta. Una altra gran mentida: els inversors dels camps comprats s'han quedat penjats, perquè no hi ha possibilitat de vendre habitatges i l'alcaldessa es veu atacada per dos bàndols diferenciats, el que té invertit en zona ja qualificada i el que té horta i pensava que la requalificarien.

Fa més de 10 anys que l'ajuntament o assessors inversors van idear la paraula hort per substituir grans extensions de terrenys d'horta en zona edificable amb grans edificis i horts. Exemple d'açò és el complex ideat per arquitectes de renom que pretenia ser «el nou model de barri» amb horts i amplis espais esportius al costat del barri de la Torre.

Va ser el projecte més emblemàtic de l'urbanisme valencià. 2.800 habitatges per a les butxaques menys benestants a la nova zona de desenvolupament de València. Vuit anys després, només hi ha tres promocions lliurades i quatre en construcció, alguna amb parades intermitents com la de l'Ivvsa. L'any 2011 va quedar paralitzat el pla per falta de compradors. La Generalitat atribueix l'estancament de les obres a l'esclat de la bombolla immobiliària.

Gràcies a eixe esclat es pot presumir que València continue tenint horta, ja que els depredadors, amb el vistiplau de la corporació municipal, estaven disposats a realitzar les grans malifetes, donada la quantitat de zona a la que es tenia pensat fer els famosos horts

 

Publicat a la secció de cartes dels lectors