Per L'Horta · Defensem el territori

alicante--575x323.jpg

L’Ajuntament d’Alacant retira el PGOU en tràmit

L'alcalde d'Alacant, Miguel Valor, ho anuncia després d'una reunió mantinguda amb representants de la Conselleria  d'Infraestructures i tècnics municipals amb el suport del president Fabra i la consellera Bonig
 
L'alcalde d'Alacant, Miquel Valor, ha anunciat aquest dilluns que renuncia a seguir amb la tramitació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per a "deixar de banda controvèrsies" a un projecte que es va iniciar fa 14 anys i per la tramitació estan imputats els ex primers edils de la ciutat Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, en una causa derivada del 'cas Brugal' en què s'investiguen presumptes beneficis al constructor Enrique Ortiz.
 
L'objectiu, segons Valor, que ha realitzat aquest anunci en un comunicat, és "donar pas a un model de ciutat de creixement intel·ligent, sostenible mediambiental i territorialment, incorporant la Infraestructura Verda i eficiència energètica".
 
Valor ha avançat que se celebrarà un ple extraordinari per acordar el "desistiment" i remetre la decisió a la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'PGOU en tramitació per a l'inici d'un nou pla. La redacció començarà amb la creació d'uns tallers de participació pública "perquè entre tots dissenyem el nou model de ciutat que volem per a Alacant".
 
L'alcalde ha afegit que l'Ajuntament d'Alacant "vol apostar per un urbanisme d'avantguarda i, d'aquesta manera, poder optar a les noves línies de finançament europees".
 
Suport de Fabra
La decisió ha estat adoptada per l'alcalde d'Alacant "amb el suport del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i després d'una posterior reunió amb la consellera d'Infraestructures, Isabel Bonig, i després de conèixer la valoració tècnica per part dels màxims responsables de la Conselleria, per tal d'adoptar la millor solució que permeta canalitzar el nou document ".
 
El director general d'Avaluació Ambiental i Territorial de la Conselleria d'Infraestructures, Juan Giner, ha valorat "molt positivament la decisió", que ha qualificat de "molt intel·ligent, ja que el nou pla es podrà tramitar d'acord amb la nova llei urbanística, que va entrar en vigor el passat 20 d'agost, recollint les últimes directrius de desenvolupament de les normatives europees ".
 
Desestimació
Els terminis a partir d'ara, segons l'Ajuntament, comencen després de l'acord adoptat en ple. Des d'aquest punt serà la Conselleria d'Infraestructures la que "haurà d'acceptar aquesta desestimació" per a continuació, des del consistori, iniciar "les actuacions preparatòries de participació ciutadana, a través de tallers, encaminades a redactar una nova revisió del PGOU", ha indicat l'alcalde. "Tot això, em sembla imprescindible per començar una nova etapa plena d'il·lusions, per aquesta gran ciutat que és Alacant", ha especificat.