Per L'Horta · Defensem el territori

tribunal-aigues.jpg

El Tribunal de les Aigües al·legarà contra el PGOU i l’ampliació de la UPV

La Sèquia de Mestalla també presentarà al·legacions perquè «la UPV no necessita créixer més»

H.G. / Levante

El president del Tribunal de les Aigües, Enrique Aguilar, va manifestar ahir la seua preocupació per la requalificació d'horta prevista en la revisió del PGOU de València. Tot i que els síndics del Tribunal de les Aigües, la institució d'origen medieval que imparteix justícia entre els regants de les séquies del Túria, «és reticent a entrar en problemes de política», en esta ocasió han acordat mobilitzar-se i presentar al·legacions a la revisió del pla. Per Enrique Aguilar, els nous sectors urbanitzables previstos a l'horta de València són «una salvatjada». «Suposen la destrucció de la millor horta que li queda a la ciutat».

No solament és la pèrdua de superificie cultivable, també és la destrucció del patrimoni històric, entre el que es troben les canalitzacions i partidors d'aigua, el que preocupa als síndics. La Sèquia de Mestalla, per la seua banda, també presentarà al·legacions perquè es respecten alguns trams de sèquies i per negar-se a la nova expansió de la universitat a costa dels agricultors. Enrique Aguilar ha lamentat que l'ajuntament haa presentat una revisió que de nou oblida els llauradors.

Per l'Horta ha sol·licitat al Tribunal de les Aigües de València un pronunciament sobre la requalificació de l'horta alertant que si desapareix la part que rega el Túria, el Tribunal de les Aigües, declarat Patrimoni de la Humanitat, perd sentit i el reconeixement de la unesco perillaria. Els regants també diuen sentir-se recolzats pels professors de la UPV contraris a la requalificació pel «desprestigi» que suposarà per a la institució.