Per L'Horta · Defensem el territori

forum-agroecologia.jpg

Carta del Fòrum Internacional sobre Agroecologia a l’alcaldessa de València

Sélingué, Mali, 28 febrer 2015

Excel·lentíssima Alcaldessa de València Sra. Rita Barberá:

Reunits al poble de Nyeleni a Mali 270 persones provinents de 46 països i coneixedors dels valors de l'horta de València que alguns dels delegats del fòrum han visitat o coneixen per referències i que consideren com un dels agroecosistemes més ben conservats i més antics d'Europa.

Volem mostrar la nostra inquietud i preocupació per les conseqüències que la propera aprovació del pla d'ordenació urbana que el seu ajuntament promou suposaria per al futur d'aquest espai únic.

L'agroecologia és essencial per a la humanitat, ja que ella construeix autonomia i ofereix una vida millor per als xicotets productors d'aliments, produeix aliments saludables, proveeix una forta base per a la sobirania alimentària, i permet a la població rural viure en harmonia i cuidar la nostra Mare Terra.

L'Horta de València és un exemple de sostenibilitat agrícola, proximitat de producció al consum, gestió de béns comuns modèlic com en el cas de l'aigua exemplificat en el Tribunal de les Aigües declarat Patrimoni de la Humanitat. Fins al punt que molts experts internacionals l'han qualificat com l'agroecosistema ideal.

La primera obligació d'un governant és assegurar la sobirania alimentària de la població. Tenint una horta com la de València el més sensat seria protegir-la i no destruir-la ja que és un valor de present i una assegurança per al futur.

Per tot això el Fòrum Internacional sobre Agroecologia eleva formalment la petició al seu ajuntament perquè retire el pla i aborde polítiques que promoguen la defensa de l'Horta de València, impulsen el consum de cicle curt i protegisquen i atenguen els drets i necessitats dels llauradors que l'habiten i la treballen.

Retire vostè aquest pla que amenaça l'Horta de València i serà recordada com l'alcaldessa que va canviar de paradigma agrícola de la ciutat i no com la que va condemnar València a quedar-se sense el seu millor tresor.

En nom del Comitè Organitzador del Fòrum, Atentament

 

Ibrahima Coulibaly
President de la Coordinació Nacional d'Organitzacions Camperoles de Malí