Per L'Horta · Defensem el territori

pai-beni.jpg

Menys asfalt i més horta a la frontera urbana

Els arquitectes Antonio Gallud (Jardín de las Hespérides), Jorge Antonio Ruiz i Grasiano Brau guanyen el concurs d'idees del PAI de Benimaclet

H. G. / Levante

L'Associació de Veïns de Benimaclet va donar a conèixer ahir el nom dels tres projectes guanyadors "ex aequo" del concurs d'idees per a la urbanització dels terrenys del PAI de Benimaclet Est. Els treballs guanyadors, premiats cadascun amb 2.500 euros, són un exemple d'innovació urbanística i han estat elaborats per equips multidisplinars. Com s'ha publicat l'associació de veïns de Benimaclet va convocar un concurs d'idees per a resoldre la urbanització d'aquest PAI, situat a la frontera de la ciutat amb l'horta i on estava prevista la construcció de 1.345 habitatges. El PAI està paralitzat i els veïns van impulsar fa anys la creació d'horts urbans. El concurs d'idees fa un pas més enllà en la redefinició de l'espai, des de la participació ciutadana.

Al concurs es van presentar 43 propostes arribades des de València, Barcelona, ​​Madrid, Sevilla, Valladolid, Saragossa, Santiago de Compostel·la, Grenoble i París. Són propostes de molt nivell, va destacar ahir el president de l'associació de veïns, Antonio Pérez. El jurat, compost per arquitectes, paisatgistes, representants de les universitats i veïns, han premiat com a millors propostes «Diàlegs per a l'acció», d'Antonio Gallud, «Pahi», de Jorge Antonio Ruiz Boluda, tots dos arquitectes de València, i «Welcome e teu barri és casa teua», de Grasiano Brau, arquitecte establert a Barcelona. Antonio Gallud compta amb experiència en projectes de paisatgisme doncs va ser coautor del projecte del Jardín de las Hespérides.

L'associació de veïns va felicitar ahir als premiats i va manifestar la seua sorpresa pel nivell dels treballs. «Tots contenen idees molt valorables». «Hi ha propostes més utòpiques, com l'eliminació de la ronda nord, però la majoria d'idees són realitzables» i suggereixen des de recuperar més horta perduda fins a nous equipaments. Les propostes es revelaran el pròxim 7 de maig al Centre Instructiu Musical de Benimaclet. El 12 de maig a les 12 hores lliuraran els premis a la Universitat Politècnica de Valencià.