Per L'Horta · Defensem el territori

foto_mani16m.jpg

Èxit de la festa-manifestació de la ciutadania en favor de l’horta

El dissabte 16 de maig de 2015 serà recordat per  el dia en que la ciutadania va eixir al carrer per celebrar que junta va parar una PGOU i també a dir prou.

Més de 15.000 persones van dir prou a aquest acte de cullminació de la campanya 'Horta és Futur' de tot el s'ha viscut a la ciutat en les últimes dècades d'imposició d'un urbanisme imposat pel poder contra la ciutadania.

 

La manifestació  que va començar amb un moment estelar de Crida feta per Xavi Castillo on va parodiar davant l'ajuntament a la senyora Barberà, va tindre en tot moment el protagonisme dels ciutadans. Obrint la comitiva una pancarta amb el lema 'Horta és Futur' portada per representats de les associacions de veïns, moviments ciutadans de lluita per una ciutat millor i moviments ecologistes entre els que destaquem les associacions de veïns de Castellar, Benimaclet, Racó de l'Anell de Tavernes, Campanar, Orriols i Natzaret; Salem el Cabanyal, Salvem el Botànic, Per l'Horta, Per l'Horta Alboraia i Acció Ecologista-Agró.

 

Seguidament anava una comitiva de llauradors joves seguida per representants de les associacions de la Xarxa d'entitats.

 

Tota la manifestació va estar acompanyada per el grup de danses del Bassot i la Muixeranga de València així com de les batucades de Asindown i de S'ambala i els dimonis de l'Avern vinguts d'Alboraia

 

A destacar també el grup de bicicletes hortolanes vingudes dels horts urbans de Benimaclet.

 

Al acabar Rossana Pastor  va llegir un manifest i Enric Navarro, en representació dels llauradors va parlar de tot el que han hagut de patir mentre albira un canvi en les polítiques agràries i urbaniístiques.

 

Finalment Miquel Gil va amenitzar l'acte amb cançons que venen de la terra.

Per cloure l'acte la Muixeranga de València va fer una muixeranga amb la participació escènica dels dimonis de l'Avern.

 

Sens dubte un dia històric en per al moviment ciutadà i ecologista de la comarca de l'Horta.

 

Ací podeu vore una galeria de fotos de Rafa Marco