Per L'Horta · Defensem el territori

ciclista.jpg

Cap a un carril ciclista que creue la Comunitat Valenciana

Article extret del diari El País

IGNACIO ZAFRA. València. 7/12/2015
 

-L'anell verd que envoltarà la ciutat de València avança mentre la Generalitat estudia un corredor que creue l'autonomia
Europa, a força de pedal

 

La Comunitat Valenciana avança cap a la creació d'una xarxa de circuits ciclistes i per als vianants de curta i mitja distància. I la Generalitat estudia un corredor adequat per a crear el gran carril bici que creue de nord a sud el territori i ho integre en EuroVelo, un projecte continental per a unir Europa a pedals. La ruta de la costa mediterrània, en el qual s'insereix la Comunitat Valenciana, ha d'unir Cadis amb Atenes.

El desplegament dels anomenats itineraris "ciclopeatonales" està condicionat per les dificultats econòmiques de la Generalitat. Així un dels recorreguts més avançats, l'anell verd metropolità de València, que connectarà els pobles que envolten la capital, s'ha projectat en diverses fases: en 2016 la inversió serà de 4 milions d'euros; en 2017, de 5,5 milions i a l'any següent, de 5,6, segons la previsió de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

L'anell metropolità tindrà en total 52 quilòmetres. La part la tramitació de la qual està més desenvolupada, en trobar-se en fase de contractació dels projectes, és el que unirà la platja sud de València, en la pedania de Pinedo, amb Alaquàs, a l'oest de la ciutat.

El carril bici recorrerà en aquesta fase, amb un cost previst de 8 milions d'euros, zones d'horta i arrossar, vorejarà el parc natural de L'Albufera, creuarà cascos urbans com els de Pinedo i Sedaví, i sortejarà amb passos a nivell barreres com la pista de Silla i les vies de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

L'estudi preliminar d'altres trams també està en marxa. El primer connectarà la platja del nord de València -Port Saplaya, a Alboraia- amb Montcada travessant municipis com Meliana. El segon anirà d'Aldaia (municipi veí a Alaquàs, on finalitza el tram que comença en Pinedo) a Quart de Poblet. I el següent i últim, Quart de Poblet amb Montcada.

 

L'anell verd metropolità tindrà connexions amb les rutes que s'obrin cap al sud pel parc natural de L'Albufera i la Devesa, i cap al nord-oest, pel parc fluvial del Turia, fins a Vilamarxant.

Es troba també en una fase avançada de tramitació el recorregut "ciclopeatonal" entre Oropesa i Torreblanca, en la costa de Castelló, que rodejarà el parc natural Prat de Cabanes-Torreblanca. Aquest camí està connectat amb la via verda, fruit de la reconversió d'una antiga línia de ferrocarril, que uneix Oropesa amb Benicàssim.

La Generalitat calcula que existeixen uns 50 recorreguts per a vianants i ciclistes a la Comunitat Valenciana amb característiques dispars i desconnectats entre si que sumen més de 400 quilòmetres i estan vinculats al Govern autonòmic, segons fonts d'Obres Públiques citades per Efe.

Un dels objectius dels pròxims anys és enllaçar recorreguts. L'objectiu és acostar "el paisatge als ciutadans", promoure el turisme sostenible i "fomentar l'ús de la bicicleta per a desplaçaments curts i mitjans amb la finalitat de reduir l'ús dels vehicles privats, contribuir a la reducció de les emissions de gasos d'efectes hivernacle i satisfer la demanda creixent d'aquest tipus de vies per a un ús lúdic i d'oci saludable", segons va afirmar la consellera María José Salvador en presentar recentment el pla de l'anell verd metropolità de València.

Les iniciatives en matèria de recorreguts ciclistes s'emmarquen dins de la partida de 34,8 milions d'euros subvencionats al 50% per la Unió Europea dins de les ajudes de Fons Feder per al període 2014-2020.

Més temps i més diners costarà la construcció de la via ciclista que integre a la Comunitat Valenciana en la xarxa de rutes EuroVelo. Segons fonts d'Obres Públiques citades per Efe, la Generalitat es troba estudiant els possibles corredors. Una elecció condicionada pels requisits de pendents, ample, ferm, tràfic i disponibilitat d'avituallament que exigeixen aquests circuits continentals. La idea de Eurovelo va nàixer en 1995 i la impulsa la Federació Europea de Ciclistes amb suport de la UE i socis nacionals i regionals.

 

 

Llegix també!

-"Un anell verd de 52 km permetrà als ciclistes envoltar València"

-Anell Verd Metropolità de València. El projecte en la pàgina web de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori