Per L'Horta · Defensem el territori

12247148_1092265997451479_9179312979459491331_n.png

La crònica de les píndoles verdes a l’horta d’Alboraia

 

"El passat 22 de Novembre, a les 10 del matí, a la porta de la Casa de Cultura d'Alboraia 9 persones, algunes amb el Xufa-Rock de la nit passada escrit a la cara, vàrem quedar a la recerca de píndoles verdes.
Les píndoles verdes que buscàvem són les restes rebutjades de camps expropiats per a fer infraestructures. Deixalles d'horta que queden plenes de brutícia i enderrocs a la vora de carreteres, vies fèrries i noves séquies de formigó. Eixes microparcel·les les volem per a transformar-les en microjardins dins de l'horta agrícola. Un banquet i un arbre, una paperera i una font, un fanal i un pipican, no cal molt d'espai per a fer més agradable el passeig per l'horta, l'espai ja el tenim en l'horta mateixa. Una píndola verda per a conéixer millor l'horta.
Per altra banda tenim la irònica realitat de què al poble d'Alboraia hi ha una gran manca de zona verda i per a tindre-la cal llevar horta. Algú s'imagina un poble del Pirineu, per dir un lloc, que haguera de tallar un bosc per a fer un parc? Estes píndoles verdes milloren la salut de la nostra horta al restar zona verda que extraure de l'horta.
La tasca està sols encetada. Vàrem aconseguir recorrer un tros de terme però trobarem unes 15 píndoles verdes, que són 15 tresors on altres tan sols veuen fem i brossa. Queda recorre i catalogar la resta del terme. A poc a poc i amb l'ajuda de més gent ho farem tot i curarem l'horta amb les nostres píndoles verdes."

 

Ricard.

#SomHorta

Alboraia PerL'Horta