Per L'Horta · Defensem el territori

silla2.jpg

Crònica de la “Trobada Comarcal per la mobilitat sostenible i una xarxa autonòmica”

PER L'HORTA

01 març 2016

 

Dissabte 27 de febrer es va celebrar a Silla la "Trobada Comarcal per la mobilitat sostenible i una xarxa autonòmica". La trobada, organitzada amb la col·laboració de la Regidoria de Territori, Urbanisme i Infraestructures, i Cultura i Memòria Històrica va comptar amb la participació del regidor, Valentín Mateos, i del tècnic de Medi Ambient que van guiar un itinerari en bicicleta pel terme municipal de Silla.
La visita ens va mostrar els efectes sobre el territori de la crisi econòmica, (fàbriques abandonades i en ruïnes), de la desmesura urbanística i de les grans infraestructures en forma d'autovies, autopistes, corredors ferroviaris de rodalies, mitja distància i alta velocitat sobre l'espai reduït del terme municipal. Els efectes sobre l'agricultura, pressionada o abandonada, la desaparició de la xarxa de camins tradicionals, abocadors incontrolats, etc. Tot i això Silla conserva encara un important patrimoni natural i cultural: fonts i ullals, la marjal, el Port de Silla i la vela llatina, motors i cases d'estil modernista que vam conéixer al llarg dels aproximadament 20 km de l'itinerari.

La segona part de la jornada va estar dedicada a la xerrada col·loqui sobre, mobilitat sostenible i canvi climàtic, patrimoni i a la presentació del "DECÀLEG PER LA CREACIÓ D'UNA XARXA AUTONÒMICA NO MOTORITZADA", document que ha estat elaborat pels col·lectius València en Bici, L'Horta en Moviment, Biciescuela València, Soterranya, ABICVAL i Per l'Horta i que marca les pautes a seguir per convertir la mobilitat no motoritzada en clau d'una filosofia puixant pel medi ambient, el respecte pel patrimoni i l'horta i la connectivitat sostenible entre els pobles i ciutats de les comarques valencianes.

+ FOTOS