Per L'Horta · Defensem el territori

P1080218.JPG

Unim horta i escola: I Marxa escolar per l’Horta

500 alumnes de 14 centres educatius de València i l'Horta Nord han participat aquest divendres en la I Marxa d'Escoles per l'Horta, coincidint amb el dia de la Terra.

Els i les alumnes, tant xiquets com joves, s'han desplaçat al llarg del matí travessant l'Horta Nord, acompanyats dels seus professors i professores, fins confluir, tocant les onze del matí, a Bonrepòs I Mirambell. En aquest poble els marxants han estat rebuts per l'alumnat del CEIP Mare de Déu del Pilar amb orxata, aplaudiments, xiulades i cançons. Tot i que la major part dels centres han optat per fer la marxa caminant, alguns dels grups l'han feta en bicicleta, reivindicant la mobilitat no motoritzada per l'Horta.

Al pati del centre s'han fet diverses dinàmiques interactuant tots els centres. Com a part del programa els alumnes participants han format amb els seus cossos la frase Horta és Futur perquè des de dalt es poguera fotografiar aquest missatge. La jornada ha continuat amb actuacions musicals d'alumnes, recitals de poesia i alguns regals.

La jornada, organitzada per la Xarxa d'Escoles per L'Horta, ha comptat amb el suport de l'associació Per L'Horta, a Veterinaris sense Fronteres-Justícia Alimentaria Global i l'associació de Veïns d'Orriols. La Xarxa de Docents per l'Horta esta formada per mestres i professors de la comarca i s'ha inspirat en una experiència semblant dels docents de Granada vinculats al col·lectiu Salvemos la Vega de Granada que tots els anys, com enguany, fan una marxa per la vega reivindicant la seua protecció.

La xarxa s'ha marcat com a objectiu utilitzar el territori de l'Horta com a eina de renovació pedagògica, a través de la qual els i les alumnes poden conèixer i treballar els valors naturals, culturals, patrimonials, paisatgístics i econòmics d'aquest territori que ens envolta. I d'aquesta manera entendre la importància de mantindre-la i reivindicar-la.

Des de Per L'Horta no tenim cap dubte de que és fonamental fomentar aquestes iniciatives educatives que apropen als nostres xiquets, xiquetes i joves als valors del territori més proper que els alimenta. La col·laboració amb la Xarxa d'Escoles per l'Horta i Veterinaris sense Fronteres promet donar lloc a nous projectes en el camp de l'ensenyament i a una probable continuïtat d'aquesta marxa fins convertir-la en un fixe en el calendari reivindicatiu de l'Horta.

 

Per a vore les fotos de la jornada consulteu aquest enllaç!