Per L'Horta · Defensem el territori

Convocatòria de Per l'Horta i Acció Ecologista-Agró

Manifestació dissabte 18/11/2017

15/11/2017.- Manifestació unitària convocada pels sindicats UGT i CCOO per al dia 18 de novembre de 2017 amb el lema ‘Per un finançament just’.

La manifestació, que compta amb el suport del la Generalitat, ha de visibilitzar el consens polític, econòmic i social sobre l’infrafinançament del País Valencià. S’hi han adherit PSPV, Compromís i Podem, així com moltes associacions, entitats i organitzacions com ara Acció Cultural del País Valencià, la PAH, la Unió de Llauradors, la Intersindical i CSIF. La Confederació Empresarial Valenciana (CEV) també ha anunciat la seua participació.

Per l’Horta i Acció Ecologista-Agró fan seua la reivindicació, emfatitzant que els diners que s’exigeixen han de revertir en les persones: DINERS PER A LA GENT. NO PER A CIMENT

La marxa començarà a les 18.00h al carrer Guillem de Castro, a l’esplanada del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM). Anirà fins al passeig de la Petxina i continuarà per Blanqueries fins a les Torres dels Serrans.

El manifest de la protesta recorda que quaranta anys després de la creació del Consell del País Valencià, la societat està decidida a treballar ‘per un futur sense més hipoteca que la nostra capacitat per a generar riquesa, benestar i progrés.’

Assenyala que cada valencià rep 237 euros menys que la mitjana de ciutadans de l’estat espanyol i 839 euros menys que el territori de l’estat més ben finançat, és a dir, entre un 10% i un 29% menys de recursos, respectivament. ‘Si sumem infrafinançament i infrainversió, enguany la nostra discriminació arribarà als 1.600 milions d’euros.’ Així mateix, exigeix una reforma immediata del sistema de finançament per a crear un nou model amb recursos suficients, repartits equitativament entre tots els territoris de l’estat espanyol.