Per L'Horta · Defensem el territori

Per un ferrocarril millor al servei de la gent

15/08/2018.- Com a reacció a l’incendi de Llutxent de dies passats, el govern de Ximo Puig ha aprovat un fons de desenvolupament rural de 3 milions d’euros. Les ajudes al desenvolupament rural ens semblen una bona iniciativa, però la seua dotació ens sembla una mísera almoina. Cal recordar que el Ministeri de Foment del PSOE preveu invertir 6 vegades eixa xifra en ampliar 5 km de la autovia V21, una ampliació innecessària a la que els socialistes valencians mai s’han oposat, al contrari que Podem, Compromís o EU.

Cal recordar també que tota la propaganda de la iniciativa “Quiero corredor” al final amaga que estan demanant en realitat un AVE exclussiu de passatgers amb un cost desbaratat. Eixos 3 milions sòn l’equivalent de… 125 metres! de línia AVE. KmAVE=25 milions €.

En aquest país ens cal urgentment un debat sobre prioritats. La pregunta és obvia: què passaria si renunciàrem a l’AVE i apostarem per millorar les rodalies, les mercaderies i els trens de velocitat alta (TAV)? Quants diners ens quedarien per a desenvolupament rural, sanitat i educació? Ens estem oblidant de rescatar persones?