Per L'Horta · Defensem el territori

Aprovat el Pla d’Acció Territorial de l’Horta (PATH)

30 de novembre de 2018

València.- El Consell aprova el Pla d’Acció Territorial d’Ordenació i Dinamització de l’Horta de València, redactat en compliment de la Llei de l’Horta per tal de complir els objectius de preservar, regenerar i dinamitzar l’horta mitjançant la regulació dels usos i activitats permesos en l’àmbit d’aplicació.

Aquesta normativa, com la pròpia Llei de l’Horta, són producte d’una lluita de dècades i en eixe sentit cal recordar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) presentada amb el suport de més de 110.000 signatures a les Corts Valencianes i que va marcar l’origen de Per l’Horta.

A falta d’una valoració més en profunditat, celebrem una planificació supramunicipal del territori que pose límits a un urbanisme localista que en moltes ocasions desconeix i destrossa el valor de l’horta com a conjunt mediambiental i agrari (natura i cultura). Ara els diferents municipis afectats podran demostrar la seua voluntat protectora millorant els mínims que decreta el Pla quant a possibles actuacions urbanístiques en les zones protegides dels seus termes.

Enllaç a la normativa del Pla
Enllaç als plànols d’ordenació del Pla