Per L'Horta · Defensem el territori

Presentació de
‘València no està en venda’

 

01/03/2019

Ahir es va presentar, a la plaça de Benimaclet, la campanya València no està en venda, en la qual participen Per l’Horta i Horta és Futur, NO a la ZAL, que aglutina diversos col·lectius de l’àrea metropolitana de València en las seua lluita pel dret a l’habitatge i en defensa del territori.

 

Comunicat de premsa Campanya València No Està En Venda

Aquest dijous dia 28 de Febrer, amb una jornada transcorreguda a la plaça de Benimaclet, s’ha presentat la campanya València No Està En Venda.  A la jornada s’apropà més d’un centenar de persones així com diversos mitjans de comunicació.

Diferents col·lectius de la ciutat de València i rodalies, dedicats vinculats a la lluita pel dret a l’habitatge i la vida als barris, així com a la defensa del territori, unim forces per emprendre una campanya al carrer i a les xarxes baix un mateix lema: Protegim el territori, defensem l’habitatge. A la jornada anunciàrem diferents accions al llarg dels següents mesos deslocalitzades als diferents barris i espais amenaçats, amb el desenllaç d’una manifestació a la ciutat de València el dia 11 de Maig.

A les 18h de la vesprada, ens vam donar a conèixer amb tauletes informatives alguns dels col·lectius participants de la campanya, com ara Entrebarris i els diferents col·lectius de barri que el formen (Cuidem Benimaclet, Espai Veïnal Cabanyal, Veïnat en Perill d’Extinció, Russafa Veïnal, Saïdia), Per L’Horta o la Coordinadora de Protecció de les Moles. En aquests estands es podia trobar documents amb informació de la situació del conflicte concret així com informació de contacte amb el col·lectiu.

A les 19.30h s’encetà l’acte de presentació on entre diferents portaveus es va fer la lectura del manifest, es va presentar la pàgina web de la campanya, amb un mapa de la ciutat on recopilem tots els conflictes oberts, les situacions que denunciem i allò que exigim els col·lectius, i es van explicar els diferents objectius que s’aspira a aconseguir. Entre els relacionats amb l’habitatge, es troben: control dels preus de lloguer, l’augment del parc d’habitatge públic, eliminació de les SOCIMIS, el fi dels desnonaments i desallotjaments i la regulació restrictiva dels apartaments turístics. Pel que fa als relatius al territori trobem: la paralització de tots els projectes que devoren i destrueixen el territori (especial menció al port), apostar per un nou model territorial que permeta eines com ara la desurbanització o la desclassificació dels sòls, així com aconseguit la connexió dels espais verds que potencien una infraestructura verda que garantisca la biodiversitat dels ecosistemes.

La consigna general de la campanya és la repensar i canviar el model de ciutat per a que tant l’habitatge com el territori deixen de ser una mercaderia en benefici d’uns pocs i siguen els espais on habitem, treballem, juguem i ens alimentem. Perquè no té sentit que havent milers de cases buides, continuen havent milers de persones sense casa (i cada dia més expulsades) i encara es vullga seguir urbanitzant sobre els pocs espais verds que ens queden.

En acabar la presentació, la jornada es traslladà a l’espai CSOA L’horta (espai que desapareixeria d’efectuar-se el PAI de Benimaclet) per a, ja en un ambient informal, gaudir del sopar i compartir impressions i experiències de les diferents lluites que es desenvolupen a la ciutat.

Podeu trobar més informació de la campanya a la pàgina web, on trobareu el manifest al que us podeu adherir: http://www.valencianoestaenvenda.org/

Notícia a El Salto Diario

Notícia a La Vanguardia