Per L'Horta · Defensem el territori

Manifestació
València no està en venda!

MANIFESTACIÓ 11 MAIG 2019:

VALÈNCIA NO ESTÀ EN VENDA
PROTEGIM EL TERRITORI, DEFENSEM L’HABITATGE

El passat dissabte 11 de maig de 2019, vora 8.000 persones ens hem manifestat pels carrers del centre de València sota el lema: València No Està En Venda. Protegim el Territori, Defensem l’Habitatge.

La manifestació ha començat el seu curs al Parterre, darrere d’un tractor que servia d’equip de so des d’on clamar consignes i posar música combativa. Des d’aquest punt, la marxa ha continuat pels carrers de la Pau, Poeta Querol i Barques, on el col·lectiu Entrebarris ha estés un panel davant la seu del Banco Santander amb una recopilació de cartells de “compro casa”. A l’acció han assenyalat que bancs i immobiliàries tenen com a veritable  objectiu especular amb les nostres cases. Per a continuar amb aquesta acció s’ha animat a penjar cartells serigrafiats al moment, on es denunciava aquesta dinàmica immobiliària. La pegada d’aquests cartells ha sigut constant durant tot el recorregut.

En arribar a l’Ajuntament, la Plataforma d’Afectades per l’Habitatge (PAH València) ha llegit un escrit on ha denunciat que 10 anys després del seu naixement, continua havent un gran nombre de desnonaments als que no se’ls posa solució. Han reivindicat la necessitat d’un parc públic d’habitatge i que hauria de construir-se a partir de l’estoc de vivendes buides que acumulen els bancs rescatats per l’Estat.

Finalment, després de passar per llocs emblemàtics -hui venuts al turisme- del centre com el Mercat Central, la Plaça del Tossal o el carrer Cavallers, la manifestació ha acabat a la Plaça de Manises, davant l’edifici de la Generalitat. En aquest punt, dos portaveus han llegit el manifest de cloenda, on a banda de denunciar la situació del model de ciutat actual, els seus plans de destrucció de territori i la situació de l’habitatge, han reivindicat el paper de la campanya i dels col·lectius participants i han animat a començar a organitzar-se als barris per decidir un nou model de ciutat.

Més informació al Manifest que es pot llegir ací.

Accés a la Nota de Premsa en pdf