Per L'Horta · Defensem el territori

Al·legacions al
Pla General Estructural d’Alboraia

Més avall trobareu els enllaços per a descarregar diversos models d’al·legació al Pla d’ordenació urbana d’Alboraia 2019.

AVÍS
S’amplia el termini d’informació pública (inicialment fins al dilluns 30/09/2019) del Pla General Estructural i el Pla d’Ordenació Detallada, i per tant el termini de presentació d’al·legacions, fins al pròxim divendres 25 d’octubre de 2019 inclòs. +info


El nou Pla General Estructural (PGE) d’Alboraia, actualment en exposició pública, preveu arrasar 264.000 m2 d’horta i construir almenys 2.850 habitatges pensats per a acollir més de 7.100 habitants: un increment d’un 30% de la població d’Alboraia. A més, planteja una ampliació del polígon industrial en 47.000 m2, l’ampliació o construcció de nous viaris a costa de l’Horta i un ecoparc de 9.900 m2. També preveu l’emplaçament d’un parc de 25.000 m2 per a “fires i events” sobre l’horta i altres 71.000 m2 de Parc a la zona de Peixets. Va a esgotar el 100% de l’Horta d’Alboraia que no ha estat protegida específicament per la Llei de l’Horta de València.

Això suposa un retorn al model de la bombolla immobiliària, basat en l’especulació urbanística com a font d’ingressos per al municipi: de fet és l’hereu del PGOU paralitzat en 2011 . El volum d’habitatges projectats no té en compte la realitat demogràfica d’Alboraia, que registra un creixement vegetatiu nul, ni l’existència de 2.000 habitatges buits al poble. Aspira a densificar encara més el litoral, amb 2.000 habitatges més, ocupant els 108.000 m2 del pàrking d’Alcampo a Port Saplaya i 124.000 m2 a Patacona (sector Vinival).

Un projecte que determinarà el futur d’Alboraia, sense apenes informació al veïnat i exposat en coincidència amb unes eleccions generals i les vacances estivals.

Algunes repercussions inicials a les xarxes i premsa:
Veure fil en twitter
Veure post en facebook
Urbanisme depredador a l’horta d’Alboraia
El PSOE de Alboraia recupera un Plan General del PP


Si voleu fer alguna al·legació al PGE, podeu descarregar el/s model/s i presentar-lo/s a l’Ajuntament d’Alboraia, presencialment o a través de la seua Seu Electrònica si disposeu d’identificador digital.

Diversos models d’al·legació:
– A la totalitat del Pla General Estructural i del Pla d’Ordenació Detallat d’Alboraia – Centre Històric
– Al Plan General Estructural de Alboraia – Patacona
– Al Pla General Estructural i al Pla d’Ordenació Detallat d’Alboraia
– Al Plan General Estructural de Alboraia – Port Saplaya
– A la totalitat del Pla General Estructural i del Pla d’Ordenació Detallat d’Alboraia