Per L'Horta · Defensem el territori

La Fundació Horta-Sud premia Per l’Horta

La Fundació Horta Sud reconeixerà el treball del moviment Per l’Horta amb la Menció Colibrí. El guardó valora la tasca de l’entitat en la defensa de l’horta i de les persones que la treballen.

Ací podeu llegir la notícia del Diari La Veu del País Valencià (09/12/2022)

La Fundació Horta Sud lliurarà la Menció Colibrí 2022 a Per l’Horta el dijous 15 de desembre al Museu Comarcal de l’Horta Sud, a Torrent. El reconeixement, que s’atorga per huité any consecutiu, té com a objectiu visibilitzar i agrair a entitats que treballen per la defensa dels drets humans i els valors democràtics.

El guardó, atorgat per la Fundació Horta Sud i amb la col·laboració de Caixa Popular, destaca el treball d’aquesta entitat des de fa més de dues dècades per la preservació de l’Horta com a espai productiu i la protecció del territori des d’una perspectiva mediambiental i social.

Per l’Horta, associació sense ànim de lucre sorgida després de la presentació el 2001 de la Iniciativa Legislativa Popular de defensa de l’Horta de València com a espai natural protegit, que va recollir més de 117.000 suports, valora la importància de l’Horta especialment des de tres vessants: l’agrícola, com a rebost de la ciutat; l’ambiental, com a protectora dels efectes del canvi climàtic, i l’identitari, com a element diferenciador i bressol de la cultura valenciana.

Per la presidenta de la Fundació Horta Sud, Imma López, la tasca incansable d’una entitat com Per l’Horta «no es pot arribar a mesurar ni amb tots els reconeixements». López, ha remarcat el paper de l’associació, que en aquestes dues dècades «ha estat sempre al costat de les persones que treballen l’Horta», i «s’ha posicionat sempre i de forma clara amb les problemàtiques mediambientals i socials del territori: des de la ZAL fins a l’ampliació del port de València, passant també per problemàtiques menys mediàtiques».

Amb aquest guardó, la Fundació Horta Sud i Caixa Popular volen remarcar també el paper de la societat civil per fer front a l’emergència climàtica, «aspecte en el qual Per l’Horta és, sens dubte, un exemple».

En les set edicions anteriors de la Menció Colibrí, s’ha reconegut la Plataforma CIE NO (2015), Pobresa Zero (2016), SETEM Comunitat Valenciana (2017), Centre Delàs d’Estudis per la Pau (2018), Open Arms (2019), Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí (2020) i Casal de la Pau – Domus Pacis (2021).