Per L'Horta · Defensem el territori

La Fundació Horta Sud premia Per l’Horta

12 desembre 2022 Per l’Horta rebrà la Menció Colibrí per la seua tasca de protecció del territori des de fa més de vint anys.

Amb la Menció Colibrí 2022, la Fundació Horta Sud vol agrair i significar el treball realitzat per Per l’Horta en la seua tasca de defensa del territori i reivindicació de l’Horta com a espai productiu, defensant a les persones que la treballen i treballant per fer front a l’emergència climàtica. Vol ser un reconeixement al treball de l’entitat en defensa de l’horta com a sistema productiu a preservar.

Per huité any consecutiu, la Fundació Horta Sud i Caixa Popular tancaran l’any reconeixent el treball d’una entitat compromesa amb el compliment dels Drets Humans i els valors democràtics. En aquesta ocasió rebrà el reconeixement el moviment ciutadà Per l’Horta, que porta més de vint anys lluitant per la preservació de l’Horta com a espai productiu i la protecció del territori des d’una perspectiva mediambiental i social.

L’associació sense ànim de lucre Per l’Horta, sorgida després de la presentació l’any 2001 de la Iniciativa Legislativa Popular de defensa de l’Horta de València com a espai natural protegit, que va recollir més de 117.000 suports, posa en valor la importància de l’Horta especialment des de tres vessants: el seu paper agrícola, com a rebost de la ciutat; el seu paper ambiental, com a protectora dels efectes del canvi climàtic, i el seu paper identitari, com a element diferenciador i bressol de la cultura valenciana.

TAULA REDONA

En el marc de l’acte també se celebrarà una taula redona en la qual intervindran diferents persones que tenen molt a dir per a entendre millor la importància de defensar el territori per fer front a l’emergència climàtica.

A més de la representació de l’associació que es reconeix, Per l’Horta, intervindrà també l’arquitecte i activista Carles Dolç, autor del llibre ‘Del Saler al Túria’. Posteriorment hi haurà un debat obert amb totes les persones assistents sobre el paper de la societat civil davant els reptes de conservació del territori en un context d’emergència climàtica.

Notícia al diario Levante-EMV, 16/12/2022