Per L'Horta · Defensem el territori

Cicle ‘Temps de revoltes. Conflictes i territori a l’Horta de València’

El 13, 20 i 27 de setembre i el 5 i 16 d’octubre va tenir lloc el cicle “Temps de revoltes. Conflictes i territori a l’Horta de València” a Ca Revolta. Aquest cicle de tallers, també disponible al canal de youtube de Per l’horta, pretenia donar a conèixer noves perspectives sobre la història recent de l’Horta i els seus habitants.

En concret, buscava acostar al públic visions d’aquest espai contraposades a la imatge del “Levante feliz”, mitjançant episodis de mobilització social i enfocaments renovats de classe i gènere de la identitat i el treball de la seua població.


Podeu consultar totes les xerrades en aquesta llista de reproducció : https://lc.cx/u2Nlbe

1. Jorge Ramón Ros va presentar el 13 de setembre per primera volta el seu llibre “La ciudad de la Huerta: percepciones de València en conflicto (1875-1910)”, editat per @publicacions_uv. En ell explora com influïren en els projectes de reforma urbana del cap i casal determinades percepcions de l’espai públic de la ciutat i la gent que allí treballava, com les famílies llauradores i els venedors ambulants en els mercats i carrers.

2. Anaïs Florin Langlois, artista i investigadora, presenta el seu treball: “Ahora o nunca. Prácticas artísticas contextuales en torno a la defensa de l’Horta y su memoria”, tesi avaluada amb MH a la facultad de Belles Arts de València.

Amb aquesta xerrada, realitzada el dimecres 20 de setembre, vam poder reflexionar sobre el paper de l’art en els moviments socials i vam donar visibilitat a moltes de les accions que hem fet al llarg d’aquests anys de lluita en relació a la ZAL o contra l’Ampliació del Port.

3. El passat 27 de setembre Vicent García Devís i Pau Pérez Duato presentaren el seu llibre “El triangle de les màquines. Obrers i patrons a Vinalesa, Foios i Meliana”.

És un llibre que posa en escena la implantació de les primeres grans fàbriques de l’Horta Nord, un triangle situat entre els pobles de Vinalesa, Foios i Meliana.

4. El 5 d’octubre va tenir lloc la quarta xerrada, de la mà de Cristina Galiana Carballo, enginyera del medi natural i màster en gestió de projectes de cooperació al desenvolupament, amb el títol “Cartografies del conflicte socioambiental a l’Horta de València: Algunes qüestions omeses”.

5. El 16 d’octubre del 2023 Maite Larena i Josepa Castells, membres de la plataforma ‘NO A LA DEPURADORA EN CARPESA, SÍ A L’HORTA’, ens van presentar el paper que ha desenvolupat el moviment ciutadà oposat a la depuradora de Carpesa per defensar l’Horta.

13/09/2023 Jorge Ramón Ros
20/09/2023 Anaïs Florin Langlois
20/09/2023 Anaïs Florin Langlois
05/10/2023 Cristina Galiana Carballo