Per L'Horta · Defensem el territori

demolicion-masia.jpg

La demolició de la masia que mai es va resoldre

Salvem Catarroja torna a l'Hort dels Mestres per recordar que l'enderrocament es va quedar impune fa sis anys i que Nou Mil · lenni encara és «una amenaça»
 
Va ser un dels capítols més foscos de destrucció patrimonial a l'Horta. El matí del 12 d'octubre de fa sis anys, la masia l'Hort dels Mestres va despertar gairebé esfondrada. La construcció estava enmig del terreny on la Generalitat Valenciana projectada la macrourbanització Nou Mil·lenni i la Conselleria de Cultura havia donat llum verda al pla per aixecar 12.000 cases en l'horta protegida amb la condició que les masies foren protegides. Mentre es redactaven els treballs del catàleg, la bella masia, desocupada des de feia dècades, va aparèixer quasi a terra. Malgrat les denúncies dels grups de l'oposició (PSPV , Esquerra Unida i Compromís), mai va arribar a aclarir qui l'havia enderrocat ni tampoc es van ordenar mesures que frenaren el deteriorament del que havia quedat.
Sis anys després, Salvem Catarroja torna al lloc per denunciar que aquella destrucció patrimonial «va quedar impune» . En aquell moment , el col·lectiu va acampar a l' Hort dels Mestres per evitar que les restes foren espoliades i es va mantenir durant mesos. Fins i tot el seu campament va ser atacat una tarda que la plataforma celebrava un acte reivindicatiu al casc urbà.
Des de Salvem Catarroja es va lamentar ahir que, malgrat l' enderroc, veus expertes asseguraren fa sis anys que era possible reconstruir-lo. «Però avui no queda ni la tanca, no s'ha actuat i ara és ja una ruïna » , van criticar .
També aquesta plataforma ecologista ha insistit que, si bé Nou Mil·lenni està paralitzat pel jutjat, a més de que l'Institut Valencià de l'Habitatge i Llanera, que el promovien, han quedat liquidats, encara no s'ha descartat el PAI, que està recollit en el nou pla general de Catarroja. « L'amenaça sobre l'horta i les nostres cases es manté », van dir.

 

12.10.2013 | 21:31