Per L'Horta · Defensem el territori

expo-arbres.jpg

El Museu Comarcal de l’Horta Sud acull una exposició dedicada als arbres monumentals i paisatges arbrats de la província

El Periòdic.com

El Museu Comarcal de l'Horta Sud "Josep Ferrís March" va inaugurar dijous l'exposició En-Arborar!. Una mostra que recull el repertori d'arbres monumentals i paisatges arbrats de la província de València .

Coincidint amb la celebració de l'Any Internacional dels Boscos, la Diputació de València, a través del Departament d'Arbres Monumentals de l'empresa pública IMELSA i del Museu Valencià de la Il·lustració i la modernitat -MUVIM-, ens acosten eixa exposició que té com a finalitat fomentar la protecció dels arbres, ajudar a la seua conservació, incrementar-ne el nombre i aprendre a gaudir del patrimoni arbori monumental dels nostres pobles, un patrimoni que està constituït per arbres, boscos i paisatges que confereixen a cada municipi identitat pròpia.

La mostra En-Arborar, que podrà visitar-se fins al pròxim 16 de novembre, enllaça amb un moviment que ens transporta al període de la Il·lustració, quan es va intensificar la preocupació investigadora entorn de l'explotació de la natura i l'estudi de la flora i quan es compleixen 100 anys de la publicació de l'obra pionera Alguns Arbres i Arbustos Vells de la província de València de Rafael Janini Janini, enginyer agrònom de la Diputació de València durant els inicis del segle XX.

Durant l'acte d'inauguració, la presidenta de la Mancomunitat, Soledad Ramón, ha destacat que "els Arbres monumentals, els paisatges i els boscos formen part de la nostra vida i la nostra història i, per tant, eixa mostra ha de servir per conscienciar-nos de la necessitat de cuidar-los i respectar-los".

Així mateix, ha volgut agrair a la Diputació de València i al MUVIM "l'oportunitat que ens han donat als veïns de l'Horta Sud de poder gaudir d'eixa gran exposició que tenim el privilegi de tenir al nostre museu comarcal".

Finalment ha assenyalat que "des de la Mancomunitat volem aportar el nostre granet de sorra sumant-nos a iniciatives com aquesta que contribuisquen a millorar i respectar, amb l'esforç de tots, els nostres preuats boscos".