Per L'Horta · Defensem el territori

Mural d'Escif a La Punta

Sensemurs: Muralistes a La Punta

SENSEMURS: 1ª Trobada de Muralistes Per l’Horta

Aryz, Blu, Borondo, Escif, Anaïs Florin, Hyuro, Liqen, Luzinterruptus, Daniel Muñoz “SAN”, Sam3, Elías Taño

La Punta, València. 10-11 març 2018

Com a part de la campanya “Aturem la ZAL, Recuperem La Punta”, coordinada per la plataforma Horta és Futur NO a la ZAL, València acollirà alguns dels artistes urbans més reconeguts d’Europa.

09/03/2018.- La Punta, pedania del sud de la ciutat de València coneguda per la seua històrica i tradicional horta, ha estat víctima dels abusos reiterats de les administracions. Tot i estar reconeguda com a “zona no urbanitzable d’especial protecció”, el seu entorn natural i teixit social han estat greument danyats per l’imparable avanç del port. El projecte de “Zona d’Activitats Logístiques” (ZAL) va implicar passar per damunt de la seua protecció, expulsar un centenar de famílies dels seus habitatges i arrasar l’horta i les seues cases per cedir-li al port un enorme solar, abandonat fins hui en dia.

La resistència dels veïns no va servir per aturar la destrucció, però sí per paralitzar la ZAL. Tres sentències judicials del Tribunal Superior de Justícia van anul·lar el projecte. Recentment, però, s’han posat en marxa els tràmits per reactivar el Pla de la ZAL.

En el marc d’aquest context es presenta SENSEMURS, la 1a Trobada de Muralistes per l’Horta, que tindrà lloc els dies 10 i 11 de març 2018. Hi participaran alguns dels artistes d’art urbà més reconeguts d’Europa, per tal de donar a conèixer la problemàtica d’aquesta pedania històricament desterrada. El projecte ha rebut el I Premi Còmic i desenvolupament social, atorgat per la Fundació Divina Pastora.

Els artistes participants són Aryz, Blu, Borondo, Escif, Anaïs Florin, Hyuro, Liqen, Luzinterruptus, Daniel Muñoz “SAN”, Sam3 i Elías Taño. Durant les jornades es realitzaran murals i instal·lacions públiques en diverses zones de la Punta, que es complementaran amb diverses activitats culturals i visites guiades.

A través d’aquestes intervencions artístiques es pretén visibilitzar i donar suport a la llarga batalla per anul·lar definitivament la ZAL i poder repensar i recuperar La Punta com a espai verd, viu i estratègic. Els ciutadans tenen dret a decidir un futur millor per al seu territori, a través de polítiques que preserven la seua cultura i identitat i l’important valor natural de la zona. La recuperació de la Punta seria el símbol que una altra manera de fer política territorial és possible, anteposant el patrimoni natural, la dignitat del seus habitants i el seu llegat viu.

Presentació oficial de SENSEMURS: dissabte 10 de març a les 11.00, davant del Xalet de Bartual, a La Punta, València.

(fotografia: Mural d’Escif)

 

Link al Manifiest No a la Z.A.L.
www.recuperemlapunta.info
www.facebook.com/recuperemlapunta/

 

Algunes aparicions a mitjans informatius:
27/02/2018 CulturPlaza
12/03/2018 Levante-EMV
12/03/2018 La Veu
15/03/2018 Directa
15/03/2018 El Salto
22/03/2018 Street Artists
25/03/2018 Urbanite