Per L'Horta · Defensem el territori

La Punta, art urbà, horta i camins. En bici

València, 23/05/2018

Un recorregut en bici durant el qual visitarem els murals i l’horta de La Punta i Quatre Carreres durant laFira Alternativa(i no només per a la Fira Alternativa). En total uns 20 km de llums i ombres.

Les dones i homes de La Punta han patit una de les agressions més doloroses i injustes de la història recent del nostre País. El que queda de La Punta sobreviu com pot envoltada pel port, una ZAL il·legal, vies ferroviàries, la CV 500, la V-30, la ciutat de les Arts, abocadors il·legals, naus industrials abandonades i l’oblit sagnant dels governs central, autonòmic i municipal. La Punta encara conserva un paisatge d’horta viva i productiva. Contrast brutal.

Però, saps on està La Punta?

El recorregut, d’uns 20 km,  tindrà una dura aproximada de 3 hores. Circularem per carril bici,  camins d’horta i un tram d’uns 500 m. per la Carrera En Corts. Recorda portar la bicicleta en bones condicions, cambra d’aire de recanvi i llums de davant i de darrere. Una prenda d’abric no estarà de sobra.

Podeu veure el recorregut ací:
https://ca.wikiloc.com/rutes-cicloturisme/2018-plh-la-punta-art-urba-horta-i-camins-25312695

Aryz, Blu, Borondo, Escif, Anaïs Florin, Hyuro, Liqen, Luzinterruptus, Daniel Muñoz “SAN”, Sam3 i Elías Taño són artistes que s’han sumat a la causa per La Punta. Visitarem els seus murals i recorrerem els camins fent servir la bicicleta. És una activitat organitzada pel col·lectiu Per l’Horta dins la campanya GUANYEM EL FUTUR, RECUPEREM LA PUNTA que duu endavant la plataforma Horta és Futur. No a la ZAL.

–> Serà dissabte 9 de juny. Eixirem a les 18.30 hores. Durada aproximada de l’activitat: entre 2 i 2½ hores

Inscripció a:
https://goo.gl/forms/ikaXofQeLefdxw0a2

Aportació: SÒCIES GRATUÏTA/ 5€ PERSONES NO SÒCIES.

El punt de trobada serà al llit del riu, baix del Pont de les Flors a les 18.30. Recorda que has de passar per la parada de Per l’Horta a la Fira Alternativa per arreplegar el teu ticket de participació en l’activitat.

A manera d’introducció, ací tens uns vídeos sobre el passat i el que pot ser el  futur de La Punta:
https://www.youtube.com/watch?v=rPC5D9msKGo
https://www.youtube.com/watch?v=vIJcskUR41E

I una notícia sobre el present de les aspiracions del Port de València:
https://valenciaplaza.com/estudian-un-acceso-norte-al-puerto-de-valencia-por-un-tunel-subterraneo-o-por-el-mar

(fotografia: Eva Máñez)

—————————–

Algunes imatges de la marxa: