Per L'Horta · Defensem el territori

Ruta en bici i Concentració contra l’ampliació de la V21

Concentració: Diumenge 1 de juliol a les 10.30 hores, a l’ermita de Peixets (Alboraia)

El passat 15 de juny el nou govern de Pedro Sánchez va declarar d’urgència l’expropiació dels terrenys per a executar l’ampliació de la V21. Una decisió que ignora les peticions de paralització aprovades pels plens municipals d’Alboraia i València en setembre i octubre de 2017 i les demandes de asociacions veïnals i ecologistes de les dos poblacions.

Com a protesta per l’ampliació, ara accelerada pel govern socialista, Per l’Horta i la Plataforma “Alboraia, Horta i Litoral” (formada per totes les Associacions Veïnals d’aquesta població i acompanyada per les agrupacions locals de Compromís, Ciudadanos i Esquerra Unida), han convocat una concentració de protesta a l’ermita de Peixets d’aquesta localitat a les 10:30 del matí. Els assistents en bicicleta (*) es concentraran a les 10 hores a les Torres de Serrans a València i la Plaça Major d’Alboraia, des d’on es desplaçaran cap a Peixets.

Itinerari comentat:  

Ací podeu llegir el manifest de la concentració.

(*) La ruta en bici des de València eixirà des del carrer Blanqueries, junt a la Porta de Serrans. Les hortes de Benimaclet i Alboraia -i la seua gent- es troben davant una nova amenaça sobre l’agricultura, el patrimoni, el paisatge, la sostenibilitat i el sentit comú, en aquesta ocasió per part del Ministeri de Foment (projecte de l’anterior govern -PP- i aprovació per la via d’urgència de l’actual -PSOE-): és l’ampliació de la V21. Un tercer carril d’accès a la ciutat de València per “descongestionar” el trànsit. L’ ampliació permetrà a cotxes, camions i autobusos arribar entre 10-20 segons més prompte als semàfors que regulen l’entrada a la ciutat per les avingudes de Catalunya, Tarongers i Ronda Nord. Tot un desficaci. En la ruta visitarem l’horta en perill, però tambè alguns dels racons més bonics de l’Horta Nord. El recorregut començarà junt a la Porta dels Serrans i acabarà a Benimaclet. Inscripció a: http://dom.cat/1jhn

Algunes imatges de la jornada: