Per L'Horta · Defensem el territori

Calendari Fem l’Horta Possible 2020

Dilluns 16 de desembre de 2019

El passat dissabte 14 de desembre es va presentar al Mercat de Venda Directa de Godella el nou Calendari FEM L’HORTA POSSIBLE 2020. Comprant verdura ecològica prop de casa.

El calendari ens mostra una sèrie d’animals beneficiosos per a l’ésser humà i fonamentals per al manteniment de l’equilibri ecològic del nostre entorn, com les rates penades, alguns ocells insectívors o fins i tot gran varietat d’abelles solitàries tenen en comú la necessitat vital de trobar buits o fissures aptes per a recer o per a la reproducció. En àrees transformades per l’ésser humà, com a cultius, zones urbanes o repoblacions forestals monoespecífiques, l’escassetat de buits i llocs aptes per a la cria actua com a factor limitant d’estoss depredadors i pol•linitzadors naturals.

Amb la instal·lació de caixes niu, refugis i altres tipus d’estructures corregim o compensem la manca d’estos espais, i afavorim l’augment poblacional de les espècies beneficioses.

No hem d’oblidar que en el cas d’entorn forestal, l’objectiu final haurà de ser aconseguir ecosistemes madurs amb bona biodiversitat vegetal capaços de generar estos recers de manera natural, entenent la instal·lació de caixes niu com una mesura transitòria fins a aconseguir tal propòsit.

Està editat pels col·lectius Per L’Horta, Llavors d’Ací, Plataforma per la Sobirania Alimentària del PV, Fira Alternativa de València,  i REAS (Xarxa d’economia alternativa i solidària)., amb l’ajuda d’Acció Ecologista Agró i Projecte Mussols. El caledari inclou, com cada any, una guia ecològica i local amb  iniciatives de producció i consum i altres recursos al voltant de l’agroecologia i la sobirania alimentària.

Enguany també hi apareix una llista de persones que han cofinançat les despeses del recurs judicial que la plataforma Horta és futur. No a la ZAL va interposar contra la instal·lació de la ZAL (Zona d’Activitats Logístiques del Port de València) sobre els terrenys de La Punta.

Ací podeu consultar els punts de venda del calendari, que es ven a 3€ (en el cas d’associacions, aquestes recuperen 1€ per cada calendari venut).

Des d’aquest enllaç pots descarregar-te el calendari de 2020.